Започна производството на първият сериен модел на Lada Vesta

5
Първият сериен модел на Lada Vesta е тъмно-сивия „Плутон“, оборудван с 1,6-литров руски двигател АвтоВАЗ и механична скоростна кутия на Renault
Първият сериен модел на Lada Vesta е тъмно-сивия „Плутон“, оборудван с 1,6-литров руски двигател АвтоВАЗ и механична скоростна кутия на Renault

Автомобилният производител АвтоВАЗ започна серийното производство на автомобилите собствена разработка Lada Vesta в завода в Ижевск, предаде РИА Новости.

Очаква се продажбите да стартират на 25 ноевмри. Първият сериен модел на Lada Vesta е тъмно-сивия „Плутон“, оборудван с 1,6-литров руски двигател АвтоВАЗ и механична скоростна кутия на Renault.

Изпълнителният директор на АвтоВАЗ Бу Андерсън заяви, че след година ще стартира производството на универсалната Lada Vesta Cross, базирана на оригиналната платформа LADA B. Колата е разработена в партньорство с Renault-Nissan.

Това е първи път в историята на компанията, в който от демонстрирането на концепта до пускането му в серийно производство, е  минала само една година.

Голяма част от компонентите на Lada Vesta са произведени в Толиати – двигатели, трансмисии, елементи на шасито и др. Планира се годишно от модела да се произвеждат около 120 хил. автомобила. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари