Спират производството на най-евтиния модел Лада?

0
Руският производител на автомобили АвтоВАЗ е на път да се откаже от LADA Priora
Руският производител на автомобили АвтоВАЗ е на път да се откаже от LADA Priora

През лятото на следващата година руският производител на автомобили АвтоВАЗ може да спре производството на най-евтиния си модел – Priora.

Плановете на компанията са през първата половина на 2018 г. да бъдат произведени около 7000 бройки Priora, но все още няма официално потвърждение на информацията за пълния отказ от модела.

През пролетта на тази година говорител на АвтоВАЗ обяви, че "никой няма намерение да убива Priora". След това от компанията допълниха, че Priora ще се произвежда, докато има търсене за този модел.

Според данни на дилърите на нови автомобили в Русия през 2016 г. на местния пазар са продадени 17 553 броя Priora. А резултатите за първите 11 месеца на 2017 сочат, че този модел не успя да попадне в Топ 25 на продажбите в Русия, където присъстват другите модели на АвтоВАЗ.

В Русия цената на Priora започва от 399 900 рубли, което прави малко над 11 300 лв.

АвтоВАЗ започна производството й през 2007 г., като от края на 2015 г. моделът не може да се изнася в чужбина, тъй като не отговаря на много от изискванията за безопасност и вредни емисии, действащи на европейските пазари. На мястото на Priora АвтоВАЗ лансира модела Vesta. Priora се предлага с два бензинови двигателя с обем 1,6 и 1,8 литра, като мощността им е 98 и 120 к.с.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари