Започна превозването на туристи от остров Самотраки

0
На острова все още са блокирани български туристи, които споделиха, че там цари пълен хаос и хората са изключително изнервени
На острова все още са блокирани български туристи, които споделиха, че там цари пълен хаос и хората са изключително изнервени Видео: БНТ

Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки.

В обедните часове днес в Александруполис пристигна първия кораб с хора, които прекараха дни наред блокирани на острова, информира БНТ.

В следобедните часове от острова бяха превозени и около 100 автомобила, но без техните водачи и пътници. Колите могат да се видят зад мен. Сред тях има такива с български, румънски, италиански регистрации. Част от тях са оставени с отворени прозорци.

На острова все още са блокирани български туристи, които споделиха, че там цари пълен хаос и хората са изключително изнервени.

Гръцки туристи от Александруполис ни разказаха, че от години пътуват често до острова, но за първи път са свидетели на такава ситуация.

Да чуем коментарите на туристите, които първи напуснаха Самотраки:

Жена: Има хора, които чакаха пет дни да дойде ферибота. Храната щеше да ни свърши. Хората започнаха да се изнервят, но всичко се оправи.Радваме се, че сме на сушата.

Мъж: Ситуацията е драматична. Срамота. Тъжно ми е за острова, защото е много красив.

Жена: Бяхме откъснати в продължение на 3 дни. Тези, на които им бяха свършили парите трябваше да спят на пристанището. Хората започнаха да си мислят, че правителството не си върши работата.

Жена: Трябваше да платим за допълнителна нощувка в хотела, за колата също, защото сме с деца. Държавата трябва да обръща повече внимание на туристите при подобни ситуации.

Тази вечер се очаква да пристигне обещаният голям ферибот, който ще извърши няколко курса.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари