Започна подготовката по възстановяване на опожарения надпис "1300" в Бяла

4
Община Бяла ще възстанови унищожения от пожар надпис, създаден в чест на 1300-годишнината от създаването на българската държава
Община Бяла ще възстанови унищожения от пожар надпис, създаден в чест на 1300-годишнината от създаването на българската държава Снимка: Facebook /Ivelin Mitev Photography

Община Бяла ще възстанови унищожения от пожар надпис, създаден в чест на 1300-годишнината от създаването на българската държава

Пламъците се разгоряха на 2 октомври 2023 г. върху площ от около 20 дка, припомни Бряг. Изгоряха боровете, оформящи надписа.

Намерението на Община Бяла е да възстанови емблематичния надпис, посредством ново залесяване. За целта е необходимо първоначално разчистване на засегнатия терен от обгорялата дървесна и храстовидна растителност.

Във връзка с това са изпратени писма и са получени положителни отговори от съответните компетентни институции (Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Русе и до Регионална дирекция по горите (РДГ) Русе) за предоставяне на експертно становище относно действията и процедурата, които следва да се предприемат спазвайки законовите разпоредби.

В тази връзка Общинският съвет разреши Община Бяла да почисти и залеси опожарената дървесна растителност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    Русенец
    Това добре, а позанемареният надпис-близнак, на изхода на Обретеник, посока Ценово, кога? Аха, ясно, министерските коли не минават от там, нали така?
  • 8
    6
    Гандалф
    A осъден за запалването кога ще има? Това беше порyгаване на историята ни, а ние се държим като ощипани моми.
  • -4
    5
    Математик в сянка
    Тя датата на създаване е по-рано, но ако приемем, че е 681 - след 7 год. стават 1350, което се закръгля нагоре, а и годинките все напред си вървят, все 7 год. още ще издрапа народецът тук - той е прост и държи на гавра и онодене от доказани малоумници!
  • 12
    4
    До 2:
    Чини ми се, че тая държава няма да дочака 1400, с нашите продажни политици.
  • 12
    3
    Жител
    В Русе се копаят улици, асфалтират се тротоари, режат се дървета. Абе кипи дейност в Русе. Къде ти някакви надписи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари