Заловиха шофьор с 3,13 промила алкохол в центъра на Русе

0
Три бързи производства са образувани срещу шофьори
Три бързи производства са образувани срещу шофьори

Три бързи производства са образувани срещу шофьори, употребили алкохол, в Русенско.

Вчера около 05:50 часа  служители от Първо РУ са спрели за проверка на улица "Петко Д. Петков" в Русе лек автомобил с марка  "Фолксваген Пасат" и са установили като водач 32-годишен мъж.

Заради съмнение за употреба на алкохол на място е изпратен и екип на сектор "Пътна полиция". Шофьорът е отказал да му бъде извършена проба с техническо средство за установяване  на  алкохол. Съставен му е акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е дал кръвна проба в УМБАЛ "Канев" . Химическото изследване е показало наличие на етилов алкохол в концентрация от 3.13 на хиляда. По случая е образувано бързо производство за престъпление.

На 1 април в 00:20 часа, в град Бяла,екип на местното районното управление  е спрял за проверка лек автомобил  „Пежо  206“ с водач 29-годишен мъж.

Мъжът е бил изпробван от униформените за употреба на алкохол, при което уредът е отчел положителен резултат от 1.50 промила. Съставен му е акт и талон за медицинско изследване, като е придружен до ФСМП - гр. Бяла, където е дал кръвна проба за лабораторен анализ. Установено е наличие на алкохол в кръвта от 1,59 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление.

На 1 април около 14:00 часа екип на Второ РУ е спрял за проверка в село Николово на ул. Липник лек автомобил  „Сеат Толедо“ и е установил, че колата се управлява от 41-годишен мъж.

При проверката е възникнало съмнение за употреба на алкоххол от водача, заради което е повикан за съдействие екип пътни полицаи, но мъжът е отказал да му бъде извършена проба с техническо средство. Униформените са му съставили акт и са му издали талон за изследване. Химическият анализ на дадената от него кръвна проба е потвърдил съмненията на полицаите, като е доказала наличие на етилов алкохол в концентрация 1.32 на хиляда. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 41-годишния е образувано бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари