Заловиха ало-измамник на Дунав мост

0
Васил П. се опитал да напусне страната
Васил П. се опитал да напусне страната

По искане на Районната прокуратура в  Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ за куриер на телефонни измамници, задържан на Дунав мост, предава Бряг нюз.

На 8 март тази година 41-годишният Васил П. прибрал 2 860 лева от 87-годишната М.Д. в Стара Загора. По-рано през деня по телефона й се обадил непознат, който с реплики и държание дал да се разбере, че е измамник.

След като приключила разговора с него, жената получила второ обаждане от друг мъж, който се представил за полицейски служител. Той казал, че в момента тече операция за залавяне на телефонни измамници и поискал съдействието на старицата, като обяснил, че средствата, които предостави, веднага след залавянето на измамниците, ще ѝ бъдат върнати.

Пострадалата обещала да съдейства на мнимия полицай и при повторен разговор с измамника се съгласила да изпълни условията му, и хвърлила през терасата парите, с които разполагала - 2 860 лева. Обвиняемият Васил П. вече бил на адреса и прибрал хвърлените пари. След това с лек автомобил напуснал  Стара Загора.

Той е установен и задържан след подадения сигнал за измама на ГКПП-Дунав мост при опит да напусне страната.  Обвиняемият Васил П. е криминално проявен и осъждан 9 пъти за престъпления от общ характер - предимно кражби и  измами, коментираха от Прокуратурата. Районният съд в Стара Загора е преценил да го остави в ареста за постоянно. Васил П. може да обжалва мярката пред Окръжния съд в Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари