Задържаха за 72 часа шофьора, откраднал ТИР в Бургас

0
18-годишният ученик може да получи от 1 до 10 години затвор
18-годишният ученик може да получи от 1 до 10 години затвор Видео: БНТ

18-годишен младеж без книжка, с откраднат тир се преобърна на централен булевард в Бургас след гонка с полицията. Никой не е пострадал при произшествието.

Малко преди обяд пътното платно бе изчистено от останките на тежкотоварния автомобил, който близо 10 часа бе блокирал пътната артерия. Преди час Районната прокуратура в Бургас удължи мярката за задържане на 72 часа на 18-годишния Янко, който е управлявал тира. Младежът няма шофьорска книжка. Повдигнато му е и обвинение за кражбата на камиона, както и за нанесените материални щети, информира БНТ.

Малко преди полунощ полицаи забелязали, че тежкотоварният автомобил криволичел по пътя. Опитали да го спрат за проверка, но шофьорът настъпил газта и тръгнал да бяга и на завоя се е преобърнал.

"Както си седя, просто чувам ужасно шумен звук. Излизам на терасата, виждам хвърчат полицейски коли, сирени, какво става", разказва очевидецът Раслан Мохамед.

"Бяхме малко преди кръговото. Само гледам какво става, полицаите караха зад него и той направо се обърна пред нас тук на кръговото и отцепиха там движението, не ни даваха да минем".

Веднага след катастрофата шофьорът - 18-годишен младеж от Средец, е задържан. Установено е, че камионът бил откраднат. Нямал и шофьорска книжка. Арестуван е и преди за дребни кражби.

"Дал е изключително противоречиви обяснения на каква база всъщност е проникнал в купето на тира и защо е предприел тази изключително рискована гонка с полицейските служители", обясни говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Тежкотоварният автомобил бил натоварен с дървени материали за близо 40 хил. лева и е оставен на паркинга на предприятие за дървообработка в Бургас.

"Паркингът е охраняван, чудо, не знам", каза собственикът на тира Коста Димитров.

БНТ: Материала ли са искали да откраднат, какво предполагате?

"И аз не знам, просто не мога да го възприема. За Русе е стоката", допълни той.

До рано сутринта продължи разчистването на кръговото кръстовище, което остана отчасти блокирано. А на младежа, предизвикал инцидента, ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на значителни материални щети. Досега той е обитавал защитено жилище в Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари