Задържаха цяло семейство за купуване на гласове в Димитровградско

1

ОДМВР - Хасково провежда специализирана операция срещу купуването на гласове в областта

В рамките на операцията са извършени претърсвания на два адреса в димитровградското село Крепост, където полицаите са открили в хода на процесуално следствените действия тефтер с ръчно изписани 18 имена и суми пари срещу тях, лаптоп, телефони и незаконно притежавана ловна пушка, съобщиха от ОДМВР - Хасково.

Задържани са мъж на 38г., жена на 37г. и синът им на 18г., заподозрени в извършване на престъпление срещу политическите права на гражданите. Тримата към момента са с мярка на задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство по чл.167 ал.3 от НК.

Продължават интензивните оперативно издирвателни действия за документиране на престъпната дейност на тримата. Операцията се проведе под надзора на прокуратурата в Димитровград.

От началото на изборния процес до момента 4 души са задържани и са образувани 3 досъдебни производства по чл.167 от НК в хода на специализираните операции срещу купуването на гласове за местни избори. Съставени са и 67 протокола за полицейско разпореждане. Проверени са 45 сигнала за изборни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари