Задържаха над 25 000 литра незаконни енергийни продукти на "Дунав мост 2"

0

Над 25 000 литра незаконни енергийни продукти са открити при митническа проверка в района на Дунав мост 2, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

На 29 октомври на ГКППДунав Мост 2” пристига товарен автомобил, превозващ групажна стока от Италия за България. Една от стоките е 3280 литра енергиен продукт - масло с код по КН 2710 19 29, което е акцизна стока по смисъла на чл.13, т.2 от ЗАДС.

Установено е, че фирмата получател в България не е изпълнила задължението и съгласно чл.76в от ЗАДС, а именно да уведоми компетентното митническо учреждение по постоянен адрес, преди изпращането на акцизните стоки от изпращача. Липсата на такова уведомление приравнява случая към движението на акцизни стоки без заплатен или обезпечен акциз, което е нарушение на чл.126 от ЗАДС. Стоката е задържана в Митническо бюро - Видин. Работата по случая продължава.

Дни по-рано, на 27 октомври, на ГКППДунав Мост 2” при аналогични обстоятелства е спряна полска автоцистерна, превозваща по документи 22 020 кг енергиен продукт с код по КН 3824 99 92, използван в химическата промишленост. Пратката се е движела от Германия за България. В първия случая стоката, а във втория случай и автоцистерната са задържани в Митническо бюро - Видин. Взети са контролни проби за лабораторен анализ. Работата по двата случая продължава. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Политик към избиратели, в едно планинско село:
- Какви проблеми имате?
- Ми... 2 основни:
- Първо имаме болница, но нямаме доктор...
- Момент...
Политикът, вдига мобилен телефон, говори две минути...
- Готово, проблемът е решен, а вторият проблем?
- Нямаме покритие за мобилните телефони!

Харесай Дунавмост във Фейсбук