Мъж опита да изнесе нелегално 100 парфюма през Дунав мост

0
В багажа на 26-годишния мъж са открити и 30 броя текстилни изделия с лого на световно известни марки
В багажа на 26-годишния мъж са открити и 30 броя текстилни изделия с лого на световно известни марки Снимка: МВР / архив

Близо 100 парфюма и 30 броя текстилни изделия с лого на световно известни марки откриха митнически служители в багажа на пътник от автобус, напускащ страната през ГКПП Дунав мост – Русе.

На 15.10.2020 г., около 04.00 часа, на ГКПП Дунав мостРусе пристига автобус, пътуващ за Румъния. При проверка в багажа на пътник митническите инспектори откриват 98 парфюма на различни марки и 30 текстилни продукта с надписи Nike и Dior. За намерените стоки 26-годишният пасажер не представя документи за закупуването им или митнически документи за въвеждане на територията на Република България, респективно на ЕС, съобщиха от Агенция Митници.

От нарушителя са задържани 200 щатски долара за обезпечение на евентуални глоби. Според чл. 233, ал.1 от Закона за митниците – който пренесе или превози стоки през държавната граница или направи опит за това без знанието и разрешението на митническите органи, доколкото извършеното не представлява престъпление, се наказва за митническа контрабанда с глоба от 100 до 200 на сто върху митническата стойност на стоките или при износ - стойността на стоките. На лицето е съставен акт за установяване на административно нарушение на основание чл. 230 от Закона за митниците, а стоките са задържани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук