Задържаха лекар, издал стотици фалшиви COVID сертификати

1
Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID
Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID Видео: NOVA

В Ловешко задържаха медик, за когото има подозрения, че е издавал фалшиви сертификати за COVID ваксинация срещу пари

Вече е повдигнато и обвинение, предаде NOVA

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Д-р Николай Георгиев е задържан преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.

Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава.

"Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така”, заяви д-р Пламен Ралчовски, личен лекар.

От няколко десетки до няколкостотин. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна”, заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук