Задържаха група бракониери, убили кошута и благороден елен

11
Двама горски стражари стават свидетели как нарушителите стрелят по стадо кошути
Двама горски стражари стават свидетели как нарушителите стрелят по стадо кошути

Двама горски стражари стават свидетели как нарушителите стрелят по стадо кошути

Служители на Северноцентрално държавно предприятие-Габрово и Държавно горско стопанство Горна Оряховица, в съвместна акция с Районно управление-Горна Оряховица и Регионалната дирекция по горите - Велико Търново заловиха бракониери, убили незаконно елен и кошута.

Случаят е от неделя и се разиграва в землището на село Николаево, община Стражица, съобщиха от СЦДП - "Северноцентрално Държавно Предприятие".

В ранното утро на неделния ден, двама горски стражари от СЦДП и ДГС Горна Оряховица застават на пост за наблюдение на ловен район в обхвата на ЛРД с. Николаево. Ненадейно в далечината преминават четири превозни средства и не след дълго се чува изстрел от посоката, в която са се отправили. Докато се придвижват към бракониерите, горските стражари виждат как нарушителите стрелят по стадо кошути. Приближавайки се към мястото, те спират за проверка джип, в който са открити две ловни пушки, боеприпаси и ножове. Докато чакат пристигането на полицейски екип от Районно управление – Горна Оряховица, горските стражари виждат в далечината друг джип да се движи с отворена задна врата. След известно преследване и опит за осуетяване на проверка от страна на водача на втория джип, и той е спрян за проверка. В автомобила са открити найлонови чували, боеприпаси и голям нож, покрит с кръв. При последвал обход на района горските стражари откриват разфасовано месо и остатъци от трупове на 5-годишен благороден елен и 5-годишна кошута. В близост до останките откриват още два автомобила със следи от кръв по единия, а след няколко минути се натъкват на лице, носещо ловна пушка. Междувременно служителите на МВР спират за проверка още един автомобил, в който също са открити боеприпаси.

Благодарение на добрата координация между служителите на Северноцентрално държавно предприятие, полицията и Регионалната дирекция по горите по случая са задържани общо седем мъже и една жена на възраст между 19 и 63 години, жители на селата Водица и Камен, гр. Попово, гр. Стражица и гр. София.

Автомобилите също са задържани за отговорно съхранение в склад на ДГС Горна Оряховица. Образувано е досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата. Екипът на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово вярва в българската прокуратура и съд, и е убеден, че нарушителите ще бъдат наказани според законовите разпоредби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Владимир
    Това не може да са случайни хора ! Това са хора с положение ! Следователно всичко ще се потули !
  • 2
    3
    НикогаПовечеСДС-Чума
    Това е резултатът от 35 годишното тотално и повсеместно опростачване на населението в една малка ,но добре преджобена англо-говедарска колония, чието успешно начало беше положено от СДС-Шайката,напътствана от господарите си и от Козяк .
  • 1
    2
    селянин
    Да ва еба в пухльовците недоебани. Големи пушки=малки пишки.
  • 13
    1
    ...
    ЗАТВОР и конфискация на имуществото. Те така бият и кучета и котки и всичко наред. Не е трудно като се подпият и човек да утрепят. ЗАТВОР !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари