Забраняват вейповете във Великобритания

0
Дават паричен бонус от 400 паунда за всяка бременна жена, спряла тютюневите изделия
Дават паричен бонус от 400 паунда за всяка бременна жена, спряла тютюневите изделия

Дават паричен бонус от 400 паунда за всяка бременна жена, спряла тютюневите изделия

Електронните устройства за еднократна употреба за тютюнопушене ще бъдат забранени във Великобритания, за да се спре пристрастяването на децата към тях, предаде bTV.

Очаква се всеки момент британското правителство да обяви тази драстична мярка за ограничаване на тютюнопушенето.

Решението, което все още не е официално идва на фона на изследване, че вейповете за еднократна употреба са използвани предимно от хора под 18 години.

Вейповете за еднократна употреба често се продават в ярки цветове и с аромати като "дъвка за балончета". В някои магазини те са разположени на предни гишета близо до сладкишите.

Предполага се, че решението ще се опита да копира модела на Австралия, която забранява всички вейп устройства без рецепта.

Въпреки че устройствата се рекламират като средство срещу тютюнопушенето, те добиват изключителна популярност и карат хора, които дори не са били пристрастени към цигарите, да започнат да ги употребяват.

Според статистиката за последната година тук са продадени над 5 милиона вайпа за еднократна употреба, което е драстично увеличение спрямо предходни години.

В началото на годината правителството обяви схемата "размяна за спиране", която предвижда 1 от всеки петима британци, пристрастени към тютюнопушенето, да получи своя стартов комплект вейп, с който да се бори срещу зависимостта. Крайната цел правителството е формулирало ясно: "нация без тютюнев дим". До 2030 г. правителството иска да сведе любителите на тютюневи изделия до 5%.

Един милион вейпа ще бъдат раздадени на пушачи във Великобритания в опит на правителството да откаже нацията от вредния навик. Предвижда се и паричен бонус от 400 паунда за всяка бременна жена, спряла тютюневите изделия.

Финансирането на схемата ще струва на правителството еквивалента на близо 100 милиона лева за две години и ще е от бюджета на здравното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари