Забраниха животните на политическите митинги в Пакистан

0
Забраниха показването на лъвове и магарета на митинги и политически събрания
Забраниха показването на лъвове и магарета на митинги и политически събрания

Забраниха показването на лъвове и магарета на митинги и политически събрания

Пакистанските изборни власти забраниха показването на лъвове и магарета на митинги и политически събрания - ход, приветстван от природозащитниците, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Избирателната комисия на Пакистан поиска политическите партии да гарантират, че на митингите и събранията им няма да бъдат използвани животни, каза пред агенцията неин говорител.

Разпореждането е издадено в изпълнение на решение на Върховния съд в Исламабад от миналия месец, което постановява, че "показването на животни като лъвове, магарета и прочие на митинги и събрания на обществени места е равнозначно на подлагането им на болка и страдания, което е престъпление".

"Жестоко е към тези величествени животни да бъдат използвани по този начин", каза активистката Рина Саид Хан, която ръководи местна организация за опазване на дивата природа . "Тези невинни животни страдаха ненужно, защото на такива митинги обикновено ги упояват, за да стоят спокойно на фона на шума и светлините", добави тя.

Миналата седмица партията на бившия министър-председател Наваз Шариф организира митинг в северозападната част на страната. Зет му дойде с тигър - партийния символ. В резултат той не беше допуснат до проявата.

През 2013 г. екзотичен бял тигър умря на митинг на партията на Шариф заради екстремните условия, на които беше подложен.

На политически прояви в Пакистан е често срещано явление да се показват лъвове и тигри като символ на власт и сила, а магарета и кучета - за осмиване на противници, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари