За първи път намаление на заразените с Covid-19 в Италия

1
Това са положителни данни, заяви ръководителят на Италианската гражданска защита Анджело Борели.
Това са положителни данни, заяви ръководителят на Италианската гражданска защита Анджело Борели. Снимка: iStock

За първи път в Италия от началото на епидемията там преди два месеца намаля броят на болните от Covid-19 за денонощие, предадоха световните агенции.

Към днешна дата заразените са 108 237, което е с 20 по-малко в сравнение с вчера. „Това се случва за първи път, това са положителни данни“, заяви ръководителят на Италианската гражданска защита Анджело Борели.

За последното денонощие в Италия са починали 454 заразени, като общият брой на починалите от началото на епидемията възлиза на 24 114, отбелязва БТА.

Общият брой на заразените в страната, включително починалите и излекувалите се, от началото на епидемията възлиза на 181 228. В интензивно отделение се намират 2537 души, а вчера те бяха 2635. Общо към днешна дата излекувалите се са вече 48 877.

Албания обяви, че изпраща още 60 медицински сестри в Италия, за да помагат в усилията за борба с епидемията.

В самата Албания, най-бедната страна в Европа, има 584 случая на зараза и 26 свързани със заразата смъртни случая.

Около 400 000 албанци живеят и работят в Италия. Италия беше един от най-големите донори и съюзници на Албания след падането на комунизма там в края на 80-те години на миналия век.

Заради епидемията от коронавируса папа Франциск обяви днес, че отлага с една година, от август 2022 г. за август 2023 г., Световните дни на католическата младеж в Лисабон, предаде АФП. По същата причина беше отложена и Световната среща на семействата, предвидена да се проведе в Рим през юни 2021 г. Сега тя ще се проведе през юни 2022 г. в италианската столица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари