За първи път деца от приюта на отец Иван са на море

2
Почивката на малчуганите е осигурена безвъзмездно от хотелиер
Почивката на малчуганите е осигурена безвъзмездно от хотелиер Видео: bTV

23 деца от приюта на отец Иван са на летен лагер в Слънчев бряг. Почивката им е осигурена безвъзмездно от хотелиер

Миглена е в курорта с 6 деца, две от които е осиновила. Най-малките за първи път идват на море. „По цял ден сме в басейна, много им харесва тук, по-различно е, отколкото в Якимово. Видяха и другата страна на живота“, разказа жената пред bTV

Първото родено дете в Нови Хан сега е на 18. Преди да влезе в клас за последната си година като ученик, Иван ще прекара пет безгрижни дни. „Сега ни е много добре, иначе по време на пандемията вътре, вкъщи отчето не ни дава да излизаме, трудно беше“, сподели момчето.

„Много са щастливи, виж как бягат, играят, къпят се във водата. Не мога да ги завъртя около мен, все са във водата, цапат като патици. Сутринта викат: „Дедо, наспа ли се?“. Викам: „Наспах се“, каза отец Иван.

В двата приюта в Нови хан и Якимово има 75 ученици, а 36 деца ходят на градина. По време на пандемията помощите драстично са намалели.

„Трябва да обявим фалит, дотам съм го докарал. Ама, как да го обявя? Да кажем, че ще фалирам е все едно да кажа на децата: „Айде, напускайте дома, махайте се от тук, не ви искам, защото не мога да ви изхранвам. Това не мога да го направя!“, добави още той.

В неделя е обявена благотворителна акция. „От бельо, от пари, от хранителни продукти, от дърва, от такива работи имат нужда. Всеки да си прецени – кой каквото има на сърце, това да им даде“, заяви хотелиерът Венко Ташев.

Целта е да се помогне на децата да посрещнат зимата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари