"За мен беше като торнадо": Бедствие в Старозагорско

0
Отнесени покриви, паднали комини и дървета след силна буря
Отнесени покриви, паднали комини и дървета след силна буря Видео: NOVA

Отнесени покриви, паднали комини и дървета след силна буря

Съборени покриви и комини на къщи, паднали дървета, населени места без ток. Такова е състоянието в три села в община Опан, Старозагорско. Щетите са нанесени след силна буря през вчерашния късен следобед и тази нощ. Днес продължава разчистването на щетите и оценка на нарушенията по имотите. По официална информация няма пострадали хора, но има скъсани електропроводи и поражения върху имотите на хората, информира NOVA.

"Честно казано и аз не мога да кажа какво беше, беше страшно. Отвратително страшно. Аз бях на северната тераса. Просто всичко летеше…цялата къща се тресеше", разказа Гинка от с. Княжевско.

В село Кравино все още няма електричество. Има къщи без покриви, паднали комини, дървета. Покривът на една от къщите е отнесен от вятъра. „Неописуемо е, никой не знае как стана. Започна с дъжд, бяла мъгла, изведнъж започнаха да падат тухли”, разказа потърпевша. Според кмета на селото, щети има във всеки имот.

"За мене беше като торнадо. От ляво и от дясно духаше. Хвърчаха керемиди, ламарини. Всички хора бяха прибрани по къщите си. Беше една мъгла", каза Павлина Мирчева.

Кметът на община Опан каза: „Важното е, че нямаме жертви. Има материални щети, ще помогнем”. Според кмета на Кравино стихията е била страшна и с много поражения. Бурята събаря десетки дървета и стълбове на Енергото. Нанесени са поражения и върху земеделска продукция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари