При торнадо трябва да отворим всички врати и прозорци

4
Какво съветва климатологът Симеон Матев?
Какво съветва климатологът Симеон Матев? Видео: bTV

Какво съветва климатологът Симеон Матев?

В Разградско следят прогнозата за времето със страх, докато още се възстановяват от ураганния вятър и смерч, които преминаха през района преди седмица,, предава bTV.

Сред най-пострадалите е село Лъвино, община Исперих. На някои постройки са разрушени покривите, но има и тотално сринати къщи.

Хората търсят отговор и на въпроса - кое предизвика бедствието.

У нас такъв тип „перфектна буря“ е възможно да наблюдаваме от април до октомври, а щетите причиняват и силният вятър, и високото налягане, казват експертите.

Виждайки, че приближава торнадо, колкото и да не ви се струва логично, отваряме всички врати и всички прозорци, за да може налягането вътре от къщата с външното. По този начин няма да се получи този взрив, който реално се получава, тоест това е разковничето“, съветва климатологът д-р Симеон Матев.

Равносметката след бурята в Разградско - 2 жертви, около 150 пострадали къщи и разрушена инфраструктура. За да се справят хората настояват не за пари, а за строителни материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Вие
    Нормални ли сте, бе?!! Значи при наводнение да изливаме кофи с вода където все още е останало сухо, а при пожар да мятаме бутилки с бензин в огъня, така ли?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари