Юлия Навалная се изправя пред европейските депутати в Страсбург

0
Веднага след нея думата ще вземат лидерите на отделните политически групи
Веднага след нея думата ще вземат лидерите на отделните политически групи Снимка: Съвет на ЕС

Веднага след нея думата ще вземат лидерите на отделните политически групи

Съпругата на Алексей Навални, Юлия, ще се изправи днес пред европейските депутати в Страсбург. Обръщението ѝ трябва да започне в 12:30 българско време. Веднага след нея думата ще вземат лидерите на отделните политически групи.

За Европейския парламент е изключително важно да отдаде почит пред паметта на руския опозиционер, когото през 2021 г. избра за лауреат на най-високо му отличие – наградата „Сахаров“. 12 дни след мистериозната смърт на Навални в руската наказателна колония всяка дума от обръщението на съпругата му Юлия ще бъде показателно за отношението ѝ към европейската политика спрямо Русия, информира bTV.

Ще последва и дебат за условията, в които са поставени руските опозиционери. Това се случва непосредствено, след като дисидентът Олег Орлов, един от символите на защитата на човешките права в Русия, беше осъден на 2 години половина затвор заради многократните му критики към руската инвазия в Украйна.

70-годишният дисидент е един от последните критици на Кремъл, който все още не беше осъден и изпратен в затвор. Той е сред ветераните на неправителствената организация „Мемориал“, която получи през 2022г. Нобелова награда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    фенката на путлерчо
    Главният военопрестъпрн нацист на света е Владолф Путлерчо! Каквото и да си дрискат рyZZшлямските тролчета, на всички е ясно кой вероломно нападна съседна суверенна държава с измислен предтекст! Слава Украiна!!!
  • 0
    3
    фена на Путин
    Дори нацист номер 1, Кирил Буданов потвърди, че чуждият агент е пукнал от естествена смърт. Щом и Бидон я прие лично, нещата станаха повече от ясни. Не ми е ясно сега с тези изказвания и разходки по кабинетите на враговете на Русия, какво се опитва да постигне ? Шансовете и за избор, на каквато и да е ръководна служба в Русия са отрицателни. Усърдно полага грижи да остави децата си сираци.
  • 3
    2
    чичомиткобрат
    Отначало са знаели в какво се забъркват, сега реват, сякаш не знаят откъде им е дошло. Сещам се за изказването "га яди кифтетъ ни рива".
  • 8
    1
    русенец
    Не че ме интересува, ама откакто се спомина съпругът и, тая не си седна на задника - обиколи де що конференции и Бели домове имаше. Вярно, за нея е златен шанс да се легитимира като някаква и да спечели доверието на кръговете, които хранеха съпруга и. Но все пак щеше да е добре да види за последно съпруга си и да го погребе както правят християните. Поне да закара дъщеря си да се прости с баща и......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари