Явор Кръстев не дочака справедлива присъда за дъщеря си

1
Бащата на убитата Яна почина тази нощ
Бащата на убитата Яна почина тази нощ Снимка: btvnovinite.bg

На 63-годишна възраст тази нощ почина Явор Кръстев от врачанското с. Хърлец, съобщиха близките му.

Бащата на убитата през лятото на 2011 г. в Борисовата градина в столицата Яна Кръстева така и не дочака справедлива присъда за убиеца на дъщеря си Николай Русинов-Чеци.

В началото на април ВКС реши окончателно Чеци да лежи 20 години в затвора за убийството на Яна. Седем от тях му се приспадат заради предварителния арест. След още 5 може да иска предсрочно освобождаване.

Явор Кръстев бе частен съдебен обвинител по проточилото се седем години дело за жестокото убийство. Преживяното от него отключи стари негови заболявания, появиха се и нови и в последните години той непрекъснато обикаляше болниците в опит да се справи с болежките си. Вестта за окончателната присъда срещу Русинов също го завари като пациент на медицинската академия в София.

Само преди броени дни Явор Кръстев заяви в ефира на БТВ "Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми."

Той изрази възмущението си от присъдата и посочи, че не разбира защо съдът не признава, че Яна е убита по особено жесток начин. „Защо съдът се изразява с мотив, че той е убиецът, но смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Двама патолози дадоха показания, че агонията на детето ми е била около 20 минути”, обясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег.

Дано душата му намери покой!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари