Явор Божанков: Тези от "Възраждане", които не гласуваха за подуправител на НЗОК, бяха резервно мнозинство на ГЕРБ

0
Според депутата от ПП-ДБ, самата кандидатура не е била подходяща
Според депутата от ПП-ДБ, самата кандидатура не е била подходяща Снимка: БНТ

Според депутата от ПП-ДБ, самата кандидатура не е била подходяща

Няколко принципа бяха заложени в нашите отношения с ГЕРБ-СДС. Когато има кадрово назначение, то да става в рамките на тези, които подкрепят правителството. Подуправителят на НЗОК беше избран с гласовете на "Възраждане" или по-скоро с гласовете на тези от "Възраждане", които не гласуваха, за да бъде избран - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

По думите му, те са били някакво резервно мнозинство на ГЕРБ в този случай и това е абсолютно недопустимо.

"На България ѝ предстоят много назначения на регулатори и в известен смисъл те са по-важни от министрите. Години наред нашата държава, независимо кой е министър, кой е кмет, в много отношения ще зависи именно от тези регулатори и те не могат да бъдат избрани със "златния пръст" на "Възраждане".

От друга страна, според Божанков, самата кандидатура не е била подходяща и това е още един принцип.

"Не може човек, срещу когото има тревожна информация и то от органите за сигурност да бъде назначен на позиция, която управлява 8 милиарда лева от нашия бюджет. Добре, че на следващия ден те преосмислиха това решение. Важното е сега да заложим този принцип и той да бъде формализиран, за да може в бъдеще да няма такива казуси."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    фена на Путин
    По добре резервно мнозинство отколкото в прав текст да им духате под масата вие от пъпъ и дъибъ, уроди продажни. То и без друго сте педераст до педераста, минетите не ви чужда материя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари