Явор Божанков: Не напускам парламента!

2
Божанков в петък беше изключен от парламентарната група на БСП
Божанков в петък беше изключен от парламентарната група на БСП Видео: btv

Божанков в петък беше изключен от парламентарната група на БСП

„Няма да напусна Народното събрание, защото не е вярно, че съм подвел избирателите“. Това каза в ексклузивно интервю за bTV Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на БСП.

Причината за изключването му беше позиция в подкрепа на военната помощ за Украйна. Преди това той гласува и срещу друга кауза на социалистите в 48-ия парламент – връщането на хартиената бюлетина.

Моите позиции са били такива в кампания, в предния мандат. Винаги съм казвал едно и също. Всъщност нашата група и аз лично напуснахме Народното събрание, за да въведем машинния вот. Аз лично съм водил тежки битки за този машинен вот и никога не съм казвал обратното. Не съм влязъл в кампания и да кажа на моите избиратели: вижте сега влизам в този мандат с основен приоритет с ГЕРБ и ДПС да върнем хартиената бюлетина“, коментира Божанков, който не е член на БСП, а е от гражданската квота.

Той разказа, че в петък други депутати от БСП са му предложили да не участва в гласуването за военната помощ за Украйна. „Считам, че това е исторически момент за България и искам един ден децата ми да знаят как съм гласувал“, подчерта народният представител.

Явор Божанков призна, че е обиден от думите на колегите му социалисти, че е неблагодарен. „Партията ми е дала много, но и аз на нея, това не е еднопосочна улица“, заяви депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Минувач
    Aко имаха чест, достойнство, скрупули, нямаше да са в парламента. Чада мои
  • 9
    4
    colibri
    Мисля, че е редно "овцата с папионката" да освободи мястото си в парламента. Той се е явил,като кандидат на БСП, макар и от т.н. гражданска квота-за него са гласували хора, които подкрепят БСП. Възгледите му се доближават до ПП, а и те вече го поканиха да се присъедини към тях. Ако аз бях на негово място - щях да напусна депут. си място, заради различие с парл. група- смятам, че така е редно и почтенно.
  • 5
    3
    сащ са сатанисти
    божанк0ф е обратен! Отдавна се знаеше, че той и зарк0ф са политически изменници! заркоф е учил в сорбоната и е пропит с хомосексуални безценности! Двамата върло подкрепят лъгъбътъ извращенията на сащ и живота си дават, за да прокарат в България всичките 52 пола! Тези двамата са врагове на християнските ценности!
  • 8
    2
    Наистина
    Няма да се гордеят с теб с парите ти да щото и те ще бъдат като теб ........
  • 8
    1
    Йосиф
    Ячо, кажи в америка на какво те обучиха преди гласуването за толкова кратко време ? Не ни пудри мозъците с твоите исторически моменти и с твоите деца. Ти си поредният напазаруван помияр и няма да има за теб място в историята. Поне не достойно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари