Явор Бахаров дебютира в опера

0
Българският актьор ще се появи в роля в оперния спектакъл „Слугинята господарка“ по Джовани Паизиело
Българският актьор ще се появи в роля в оперния спектакъл „Слугинята господарка“ по Джовани Паизиело Снимка: Фелия Барух

Популярният Явор Бахаров ще се появи в роля в оперен спектакъл под палката на сръбския режисьор Владан Джуркович.

Тази неделя от 18.30 ч. на сцената на кино „Влайкова“ софийската публика ще може да се наслади на операта „Слугинята господарка“ от италианския композитор Джовани Паизиело. България е първата държава домакин по реализирането на 2-годишния международен проект „Младите в операта” (YOUNG@OPERA). В него освен Явор е включен още един наш актьор – Станислав Ганчев. В ролята на Серпина ще имате удоволствието да чуете сръбското сопрано Александра Станкович, а в ролята на Уберто ще пее големият български бас Божидар Божкилов.

Какви са мотивите на младите момичета да имат отношение с по-възрастен мъж? Струва ми се, че тази много стара тема никога не е била толкова актуална, колкото днес. Свидетели сме как млади момичета променят напълно външния си вид, за да постигнат идеалната красота. Именно те стават най-жестоки зверове в лова на плячка. А тяхната плячка са богатите и влиятелни мъже“, повдига завесата за темата в творбата режисьорът.

Талантлив млад екип от България, Сърбия и Черна гора работи по спектакъла, който ще бъде представен в различни градове на трите държави през годината. Диригент е Милен Апостолов, сценограф – Магдалена Влаич от Сърбия, а красивите костюми са дело на Лина Лекович от Черна гора.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари