Янко Гочев: Не е имало съдебен процес преди обесването на Васил Левски

2
Имало е комисия, която действа по инструкции на руския посланик, каза той
Имало е комисия, която действа по инструкции на руския посланик, каза той Видео: NOVA

Имало е комисия, която действа по инструкции на руския посланик, каза той

Не е бил провеждан съдебен процес преди обесването на Васил Левски. Това заяви изследователят Янко Гочев в предаването „Офанзива” по NOVA.

По думите му става дума за анкета на извънредна правителствена комисия с председател Несим Паша, членове Шекер бей и българина Иванчо Хаджипенчович. „Тази комисия действа по инструкции на руския посланик, който по това време заема особена позиция, привилегировано лице в Империята, който има възможности да влияе на Султана. Неговата роля е изключително важна, задкулисна”, каза Гочев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    русенец
    Така е! Руският посланик е изпълнил пряка заповед на Путин и е наредил Левски да бъде обесен. Какво е правила фон дер Лайнен в това време, историята мълчи. "Историята е курва, която ляга с този, който държи калъчката в ръка", генерал Кочо Стоянов, разстрелян от комунистите след 1944 г. Няма смисъл да коментираме повече тази словесна диария.
  • 5
    2
    Абе, пундек...
    Каква анкета бе, Гочев? А тези 62 подсъдими кой ги е съдил, Гешев ли? Знаеш ли колко от тях са заточени в Диарбекир, Димитър Общи е бил обесен и т.н. Ако си изследовател не изопачавай историята, а се заеми да изследващ пеперудите, като ти гледам умрялата мутра много ще ти подхожда..
  • 3
    1
    браво гочев
    Русия първи враг на османската империя, ама нейния посланик със страшно влияние върху султана! Чакам на трети март да напишеш, че са ни освободили от 101 въздушно преносима! На такива им се вика дьонме! А, Гочев , препоръчвам Ти освен известните трудове на Николай Генчев, Иван Стоянов и др. да прочетете и специалното изследване на Никола Гайдаров ""Процесът срещу Васил Левски и революционната организация" - ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ Издателство "Наука и изкуство" София 1987 г .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари