Все още съм жива, ха, рече кралицата след "Брекзит"

0
Доза "английски хумор" в първата публична проява на кралицата след решението на британците
Доза "английски хумор" в първата публична проява на кралицата след решението на британците

„Все още съм жива, ха“, пошегува се кралица Елизабет ІІ вчера при първата си публична поява след решението на британците да напуснат ЕС. 

Тя направи забележката по време на двудневната си визита в Северна Ирландия след бурната седмица във Великобритания

„Здравейте, как сте?“, попита вицеремиерът на Северна Ирландия Мартин Макгинес, подавайки ръка на кралицата пред камерите, разказва Франс прес.
И получи шеговития отговор на кралицата, която през април отпразнува 90-ата си годишнина, пише БТА.

После тя отбеляза, че напоследък е била много ангажирана и са се случили много неща.

Елизабет ІІ не коментира официално резултата от референдума за напускане на ЕС.

Мартин Макгинес, бивш на Ирландската републиканска армия (ИРА), отказа да съобщи подробности от разговора си с кралицата. „Говорихме за много неща, но няма да ви каза за какво“, заяви той.

Северна Ирландия гласува за оставане на кралството в ЕС и още в първите часове след обявяването на резултатите предупреди, че ще поиска референдум за присъединяване към Ирландия, членка на ЕС. 

Кралицата не гласува на референдума миналия четвъртък. Кралското семейство традиционно не гласува, макар че нито един закон не им го забранява. Освен това не говорят публично за политиката на страната. 

Ако кралицата или друг член на семейството се бяха включили в бурните дебати преди референдума, това би предизвикало скандал, макар че по време на кампанията всеки от двата лагера търсеше да открие белези за кралска подкрепа по думите на Ричард Палмър, кралския кореспондент на „Дейли Експрес“.

Единственият прецедент бе преди 2 години, преди референдума за независимост на Шотландия, когато Елизабет ІІ заяви пред няколко слушатели на излизане от литургия, че трябва „внимателно да се мисли за бъдещето“. Безобидната на пръв поглед реплика имаше ефект на бомба и бе подета и от двата лагера – всеки я приемаше като изказване в своя полза.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари