Опашката от желаещи да се сбогуват с Елизабет II достигна 8 километра

1
Властите предупредиха, че може да се наложи да се чака много дълго
Властите предупредиха, че може да се наложи да се чака много дълго Снимка: БТА

Всички желаещи да отдадат последна почит към кралицата ще имат 4 дни

Ковчегът с тленните останки на Нейно Величество беше пренесен от оръжейна карета на Кралския отряд на конната артилерия. Крал Чарлз III и другите три деца на Елизабет II - принцеса Анна, принц Андрю, принц Едуард, както и принцовете Уилям и Хари - вървяха заедно зад ковчега, предаде Bulgaria ON AIR.

Топовни салюти от "Хайд парк" и звукът от камбаните на Биг Бен съпроводиха шествието. Върху ковчега на кралицата има кадифена възглавница, върху която са поставени имперската държавна корона и венец от бели рози, бели далии и селекция от листа от резиденциите на кралицата в Балморал и Уиндзор.

Всички желаещи да отдадат последна почит към кралицата ще имат 4 дни. Хиляди хора се наредиха още от снощи на опашка пред залата Уестминстър, най-старата сграда в Уестминстърския дворец. Обособената зона за чакащите е дълга над 8 километра по брега на река Темза. Някои са си направили импровизиран дом – палатка, докато чакат реда си, а други носят сгъваеми стълби, за да имат по-добра видимост.

"От понеделник следобед съм тук, за да се сбогувам с кралицата. Когато обичаш някого ,си готов да направиш всичко за него. Тя направи много за монархията през всичките тези 70 години. Искам да ѝ благодаря", споделя един от поданиците на монарха.

Хиляди доброволци и полицаи се грижат за реда. Властите предупредиха, че може да се наложи да се чака много дълго.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари