Връща ли се Борисов?

0
Лидерът на ГЕРБ продължава да контролира по-голям дял от държавата, заяви анализаторът и журналист Иван Бакалов
Лидерът на ГЕРБ продължава да контролира по-голям дял от държавата, заяви анализаторът и журналист Иван Бакалов Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ продължава да контролира по-голям дял от държавата, заяви анализаторът и журналист Иван Бакалов

Връща ли се Борисов?

Както вече писахме в e-vestnik - Борисов предпочита избори, затова направи този водевил. По-изгодно му е - отлага се избор на ВСС, на регулатори. Той продължава да контролира по-голям дял от държавата.

Но какво следва? ГЕРБ сега има 69 депутати, ПП-ДБ 64. Разликата им на изборите беше процент и половина.

Сега Борисов се надява да вземе повече. Да, ама не. Закрепил се е на 660 хил. гласа, с всички шашми, медийна подкрепа, купени гласове и т. н. Прогнозите му дават същия резултат, толкова му даваха и преди да го вземе на последните избори. С този резултат сега му трябват още три партии да направи правителство. Надява се, че след новите избори ще му трябват две партии.

Айде, да допуснем, че ГЕРБ си надскочи прогнозите, които досега се потвърждаваха, и вкара 75 депутати. Като прибавиш и ДПС с твърдите си около 35 депутати, трябва още една партия, за да направи правителство. Кой е тя? Най-близо е до ума ИТН. Те ще вкарат пак 11 депутати или дори един-два повече. Човек не се сеща за друга партия патерица на Борисов. Защото преди да направят сглобката, Слави Трифонов заяви от името на ИТН, че ще подкрепят експертно правителство на Габриел. Беше готов. Габриел каза, че чака техните предложения за министри. Само че Борисов ги подритна и избра сглобката - стабилно мнозинство, пишат се евроатлантици и т. н.

Сега ще гледаме втора серия на тази драма. Слави ще иска министри, да подреди Караджов на топло, още поне трима. И ще имаме нова тройна коалиция. БСП, след всички клетви на Корнелия Нинова, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, ще предпочете да не се опозори, по-мъж изглежда от някои други политици.

И т. н. ще продължа в e-vestnik и довечера при Дремджиев.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    анкета
    Колко ще получат пп-дб на следващите избори?!? Моята прогноза е половината на това, което получиха на последните! Аргумент - много народ излъгаха на последните избори! Чакам и поредната опорка, щото тая с изчегъртването на Борисов и ДПС се износи!
  • 4
    3
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Тиквата отдавна е под земята, ама все още си мисли, че е жив и още командва! И то и Шиши, както и Доанчо ще си получат заслуженото, гнусните предатели антибългарски!
  • 13
    2
    daskal
    Борисов е като чалгата - неизбежен и несменяем! Цялата пасмина, дето мята гюбеци и щрака с пръстета, него си иска. Това е.
  • -5
    1
    иване,
    що имам чувството, че ти трепери брадичката?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари