Връчване на дипломи на зрелостници от "Фридрих Шилер"

1

Днес, в зала „Европа“ на Доходно здание, се проведе церемония по връчване на немски езикови дипломи ниво С1.

На събитието присъстваха д-р Страхил Карапчански - заместник-кмет по европейско развитие в Община Русе, г-жа Искра Иванова - директор на СУПНЕФридрих Шилер“, г-жа Бригите Вайсхьортел – консултант координатор по немски език за Североизточна България на системата Sprachdiplom, г-н Пламен Иванов – директор на СУПНЕФридрих Шилер“ до август 2016 г. преподаватели от училището, ученици родители и гости.

В приветствените си думи към зрелостниците, д-р Карапчански отправи поздравления за успехите, които са постигнали по време на обучението си.

„Поздравявам ви за постиженията и отличните резултати! Живеем във време, в което немският език е изключително конкурентен и отваря допълнителни врати за хората, решили да го изучават и усъвършенстват. Именно млади хора като вас са посланиците на свободния дух на град Русе. Използвам възможността да отправя поздравления и от името на кмета на Община Русе - г-н Пламен Стоилов в зн ак на признателност за активната работа и високите резултати, които сте постигнали. Гордеем се с вас, пожелавам ви успех и на добър час!" сподели д-р Карапчански и връчи поздравителен адрес на г-жа Иванова от името на кмета.

На официалната церемония, 28 зрелостници получиха своите Sprachdiplom C1, които им бяха връчени от г-жа Бригите Вайсхьортел и д-р Страхил Карапчански. За празничното настроение допринесоха разнообразните танцови изяви, музикални изпълнения и поетични произведения на талантливи възпитаници от немското училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари