Володимир Зеленски посети Кабо Верде

1
Украинският президент направи междинна спирка в островната държава напът за Аржентина
Украинският президент направи междинна спирка в островната държава напът за Аржентина Снимка: Facebook

Украинският президент направи междинна спирка в островната държава напът за Аржентина

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с министър-председателя на Кабо Верде Улисис Корея е Силва, където пристигна напът за визита в Аржентина, предаде БТА.

Зеленски благодари на африканската държава за подкрепата ѝ за украинския износ на зърно според съобщение на неговата канцелария. Президентът изтъкна, че това е първа по рода си среща в историята на двустранните отношения между Украйна и Кабо Верде.

Зеленски направи междинна спирка в островната държава в северната част на Атлантическия океан напът за днешната церемония по официалното встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей.

При краткото си посещение в столицата Прая Зеленски е запознал премиера на Кабо Верде с работата по развитието на новия коридор за износ на зърно и създаването на зърнени центрове в Африка, съобщиха правителствени източници.

През юли Русия се оттегли от международно споразумение, което имаше за цел да осигури безопасното преминаване на кораби, превозващи украински селскостопански износ от три пристанища. Сделката имаше за цел да улесни стабилизирането на износа на украинско зърно.

Зеленски е поискал от правителството на Кабо Верде да се присъедини към неговата „формула за мир“ за слагане на край на войната на Русия срещу Украйна.

Бившата португалска колония Кабо Верде се състои от група острови в Атлантика, на около 500 километра западно от Сенегал и е една от най-процъфтяващите и стабилни страни на Черния континент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари