Володимир Зеленски: Подготвяме нова мощна контрамярка срещу Русия

0
Ситуацията продължава да бъде много трудна - 6 милиона абонати са без ток, заяви украинският президент
Ситуацията продължава да бъде много трудна - 6 милиона абонати са без ток, заяви украинският президент Снимка: Фейсбук

Ситуацията продължава да бъде много трудна - 6 милиона абонати са без ток, заяви украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Бундестага за това, че одобри резолюция, с която признава Гладомора за геноцид спрямо украинския народ. Това е масовият глад в Съветска Украйна през 30-те години на миналия век по време на управлението на Йосиф Сталин, когато загиват милиони украинци.

В обичайното си обръщение към сънародниците му Зеленски обяви също, че Украйна подготвя нови решения, за да попречи на Русия в бъдеще да манипулира вътрешния живот в страната. "Анализираме намеренията на окупаторите и подготвяме нова контрамярка, което ще е по-мощна от настоящото противодействие. Около 6 милиона абонати в повечето региони на страната и в Киев нямат достъп до електричество. Ситуацията продължава да бъде много трудна в столицата, както и в областите Киев, Виниця, Лвов, Одеса, Хмелницки и Черкаси", посочи украинският държавен глава, предаде БНР.

Междувременно стана известно, че Пентагонът е възложил договор за 1 милиард и 200 милиона долара за производството на шест усъвършенствани ракетни системи земя-въздух "НЕЙСАМС" за Украйна. Поръчката ще бъде изпълнена от компания "Рейтиън", съобщи агенция "Ройтерс", като се позова на представител на американското министерство на отбраната.

Украйна получи първите две подобни системи за противовъздушна отбрана през ноември. Останалите ще бъдат доставени през идните месеци, щом бъдат произведени, съобщава още "Ройтерс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Йосиф
    Тези "решения" които подготвяш против бъдещи "манипулации" на Русия, първият трезвен сланинояд след теб на твоя пост ще ги отмени с гриф "държавна измяна". Иначе голям успех доби с признаването на гладомора преди почти сто години. Йоско гаранция си е разтракал кокалите от смях в гроба. Браво ! Чудно постижение постигнахте с германците. В това време народът ти е намалял с немалък брой от глад, студ и бойни действия. Браво! Герою САЛО блядюги хохляндские. Абсолтно неадекватен боклук.
  • 3
    6
    Hddj
    зелен ски, подготвят ви сатанистите от сащ! сащ разруши държавата ви, а европа ви подпомогна в това!
  • 7
    5
    Sтанко
    Прав си! Зеленски са го самоубили още се кандидатурата му за най-горещото място в света. Путин няма какво да го мисля. Покрай него има хиляди, които ще го заместят. При ватенките няма лоша порода, когато става дума за национална сигурност. Наще политици за за секс(с предпазни средства за да няма размножаване), защото ние сме изчезваща нация. От хилядолетие насам се мъчат да ни унищожат и са готови за жълти стинки да ни продадат на изедниците, било то римляни, византийци, турци, руснаци или хамериканци...
  • -7
    4
    Бивш
    Станко, Остави Зеленски ,а мисли Путин как ще се самоубие !
  • 9
    3
    Sтанко
    Да си със вдигнати крака и вързани ръце и да викаш, че искаш още секс, е меко казано мазохизъм... За малоумието си го знаем от преди. Хамерика държи да не си изоставя военната промишленост и теренът в усрайна най-много и изнася да върви бизнеса. Като има малоумно шиле като зелето - нещата са подредени с 3-4 хода напред. До кога страдащият народец ще търпи това положение и не е ли време да се спре това безумно нещо, настройвано от гейовете на европа и меркантилните хамериканци? Зеленко може да си отиде като Чаушеско или като Кадафито, а защо не и като Саадам???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари