Володимир Зеленски: Стъпка по стъпка караме окупаторите да си тръгнат от Украйна

4
Руските военни до момента се опитват да покажат поне някаква победа
Руските военни до момента се опитват да покажат поне някаква победа

Руските военни до момента се опитват да покажат поне някаква победа

Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент, който разговаря в Киев с делегация от американския Сенат.

Сраженията в Донбас продължават на фона на съобщенията, че руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм е предприето контранастъпление. Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната "навлиза дългосрочна фаза на войната", предаде БНР.

Според президента Володимир Зеленски:

"Руските военни до момента се опитват да покажат поне някаква победа. На 80-ия ден от нахлуването това изглежда особено безумно, но те не спират с тези усилия. Благодарен съм на всеки, който поддържа отбраната и приближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва сега в района на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни."

Турция изрази готовност да изпрати кораб, който да евакуира останалите украински бойци и цивилни от завода "Азовстал" в Мариупол. Според турския президентски говорител Ибрахим Калън, хората могат да бъдат отведени до Бердянск, откъдето да се качат на турски кораб до Истанбул.

Москва отхвърли твърденията на украинските военни за нанесени щети на руския логистичен кораб "Всеволод Бобров".

Делегация на републиканците в Сената посети Киев и се срещна с президента Зеленски, в момент когато в горната камара на американския Конгрес се обсъжда пакет помощи за Украйна от близо 40 млрд. долара.

Междувременно руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов заяви, че руските дипломат във Вашингтон получават заплахи, включително и за физическа разправа. Според Антонов посолството на Руската федерация прилича на обсадена крепост и работи във враждебна среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Spermaman
    Да си тръгне единия окупатор, та да дойде другия окупатор, да ви праватизиира и нареже заводите. Да ви вземе централите, да ви вземе тръбите(а то синчето на Байгън вече ги беше взело), и да ви направи миньори и шивачки всички. Много умно зелена еуглено.
  • 1
    2
    Виктория Мурашова
    Спас вас украинский народ на свою голову, вы распродали все заводы американцам и теперь ты балбес уничтожаешь украинский народ, все из за своей глупости и не умении вестисебя.
  • 6
    1
    Зеления джендър
    Бягай бе друсалник. Писна ни да ти гледаме продажната надрусана мутра!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари