Володимир Зеленски: Кремъл се гордее, че може да убива!

2
Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора
Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс, УНИАН и БТА.

Над 70 “шахеда” (ирански дронове-камикадзе, използвани от Русия – бел.ред.) в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен терор. Точно в този момент. Руското ръководство се гордее с това, че може да убива”, подчерта Зеленски в своя канал в Телеграм, коментирайки нощното нападение.

Нашите войници свалиха повечето от безпилотните самолети. За съжаление, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни отбрана, за да свалят повече. И да работим по-нататък за обединяване на света в защита срещу руския терор. Терористичната държава трябва да загуби и да отговаря за това, което е направила”, добави украинският президент.

В навечерието на 90-ата годишнина от Гладомора, руската армия е извършила най-мащабното си нападение с дронове срещу украинската столица, подчерта и кметът на Киев Виталий Кличко, цитиран от Укринформ.

При нападението тази нощ са били използвани рекорден брой дронове-камикадзе “Шахед-131/136”, съобщиха и украинските военновъздушни сили. Киев е бил основната мишена на атаката, проведена на няколко вълни и от различни посоки.

Както съобщи говорителят на Киевската градска военна администрация Михайло Шаманов, силите за противовъздушна отбрана на Украйна са прихванали над 40 дрона камикадзе, насочени към столицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 4
    не си 1 защото аз съм 1
  • 2
    4
    До 3 от 1
    Недей рева бесарабско псе…. Го слагам на мама ти в човчицата….
  • -12
    3
    До 1
    Тъпо петоколонно копеле ! Марш в Магадан !
  • 10
    2
    байгън
    И твоите азовски фашисти ги палиха и убиваха зеленско евреиско го---
  • 10
    1
    vice versa
    а зеленски се гордее че може да играе жокера жертва толкова дълго време и да има индоктринирани глупци да го съжаляват и тъпата му държава
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари