Волен Сидеров се оттегля от политиката

0
По негово желание днес той официално бе освободен от местния парламент
По негово желание днес той официално бе освободен от местния парламент Снимка: Ладислав Цветков/bTV

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече не е общински съветник в Столичен общински съвет

По негово желание днес той официално бе освободен от местния парламент от Общинската избирателна комисия, предаде столица.бг

Решението за предсрочното прекратяване на пълномощията му на съветник в СОС е качено на сайта на Общинска избирателна комисия Столична.

"Оставката от Волен Николов Сидеров е подадена чрез Председателя на СОС до ОИК, като същия моли на основание чл. 30, ал.4, т. 3 от ЗМСМА предсрочно да бъдат прекратени правомощията му, като общински съветник. Волен Николов Сидеров е обявен за избран за общински съветник с Решение № 1050-МИ/29.10.2019 г. на ОИК-Столична община от листата на ПП „Атака“, и на същия е издаденото Удостоверение № 2/29.10.2019 г.", пише в решението на Комисията.

Сидеров не бе сред активните общински съветници и за да влезе на Московска 33 той се отказа от депутатското си място в 44 Народно събрание.

На негово място в местния парламент на София влиза арх. Румен Русев от Атака. Русев бе кмет на район Младост след Десислава Иванчева. Той ще положи клетва на общински съветник на първата сесия на СОС през септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари