Военните предлагат парад за Гергьовден

0
Красимир Каракачанов: Моето предложение към правителството ще бъде парадът да е само с техника
Красимир Каракачанов: Моето предложение към правителството ще бъде парадът да е само с техника

Военните предлагат да има все пак парад за 6 май - Денят на храбростта и Българската армия, но той да е само с техника.

"Моето предложение към правителството ще бъде парадът да е само с техника, тоест да бъде затворен за външни посетители, да няма строени войнишки блокове", обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

Към момента не е ясно каква точно техника би участвала в евентуално издание на парада в този формат. Обичайно участват няколко хеликоптери, изтребители и транспортни самолети, както и малко танкове, други бронирани машини, подвижни ракетни комплекси, гаубици.

Има три варианта за отбелязване на празника на Българската армия и за това дали ще се състои традиционният военен парад на 6 май, Гергьовден, обяви преди ден премиерът Бойко Борисов. той обяви, че точно преди да се срещне със Светия синод, бил обсъдил и действията на кабинета за армията заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Ако са добре нещата – първият вариант, ако са зле – вторият вариант, ако са много зле ще бъде третият. На 30 април пак ще водим разговор с Каракачанов и тогава ще се разберем кой от трите варианта да предложим за 6 май, посочи министър-председателят на брифинг в Министерския съвет.

Сегашните твърдения на Каракачанов обаче очевидно означава, че има подготовка за парад, защото специално когато става дума за техника има много изисквания, проби, проверки.

Само преди дни, новият началник на отбраната адмирал Емил Евтимов обяви, че Денят на храбростта и Българската армия – 6-и май, е под въпрос. Най-висшият военен обаче каза още: „Ще излезем с предложение под какъв формат да направим тази среща на гражданите с Българската армия. Ще намерим най-добрата форма, но при всички положения ще отбележим празника“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари