Водеща словашка логистична компания влиза в групата на русенската euShipments

1

Интеграторът на куриерски услуги придоби Swiss Point Data

Създаденият в България интегратор на куриерски услуги euShipments.com добавя в групата си един от водещите фулфилмънт оператори в Словакия - Swiss Point Data, съобщиха от компанията.

Това е четвърта сделка от началото на 2023 г. за русенското дружество. След като през 2023 г. бяха придобити хърватската Pick&Pack, румънската Helpship, както и още един конкурентен интегратор на куриерски услуги от региона.

Swiss Point Data е базирана в Братислава и е в логистичния бранш от 2002 г. Тя работи както с малки онлайн магазини, така и с големи международни играчи, става ясно от официалното съобщение. Тя ще запази корпоративната структура, но с нов борд на директорите, в който влизат Ондрей Холик (изпълнителен директор), Матуш Герек (дългогодишен служител и акционер в компанията) и Вихрен Бисет (търговски директор на euShipments.com).

Нейните клиенти вече имат достъп до услугите на над 50 водещи европейски куриерски компании и над 600 метода на доставка.

"Наред със силния органичен растеж в последните няколко години, през 2023г. претърпяхме и мащабен неорганичен ръст базиран на успешно затворените сделки по придобиване на компании от бранша. До скоро наши конкуренти, сега тези компании са вече наши стратегически партньори и част от групата на euShipments", коментира изпълнителният директор на euShipments Светлозар Димитров.

Компанията днес има мрежа от над 27 европейски държави и оперира с 12 фулфилмънт центъра, от които 4 са нейна собственост. Неотдавна FT я постави в списъка на най-бързо развиващите се компании в Европа. През 2022 г. euShipments.com привлече финансиране от BlackPeak Capital в размер на до 7,5 млн. евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари