Владислав Панев: Ще подредим листата така, че хората да са доволни

1
Панев каза, че най-вероятно няма да е водач на листата в 25 МИР в столицата
Панев каза, че най-вероятно няма да е водач на листата в 25 МИР в столицата Видео: NOVA

Панев каза, че най-вероятно няма да е водач на листата в 25 МИР в столицата

Нормално е да има напрежение. Целта ни е да подредим така кандидатите, че да максимализираме резултата. Това е важно за България. И второ в парламента да влязат граждани от всички браншове, за да свършат работа”. Това коментира Владислав Панев в предаването „Събуди се” по NOVA.

Ще подредим листата така, че хората да са доволни”, коментира още той.

На предишните избори Панев беше водач на листата в 25 МИР в столицата, а сега се спряга името на Христо Петров.

Най-вероятно няма да бъда водач на тази листа, но това не е проблем. Ще се решава на 28 февруари”, каза Панев.

Убеден съм, че победата на ПП - ДБ няма да е с 1-2 пункта разлика, а много по-сериозна. Виждаме настроенията в обществените организации, те са оптимисти, ще застанат зад нас”, коментира още той.

В последното НС сме отдалечени от всички останали, заради няколко емблематични гласувания, като например хартиената бюлетина. Хората са гневни на новите правила и ще излязат много повече хора да гласуват”, каза още той.

Той коментира и глобата, която беше наложена от КЗК на „Лукойл”.

Казват ни, че е имало период от 16 месеца, който е изтекъл някъде миналата есен, в които „Лукойл” е злоупотребявал с монополно положение, но вече не злоупотребява. Не знам как са го сметнали. Според мен регулаторът си измива ръцете, защото знаете, че мандата му изтича това лято и трябва да направи нещо. А „Лукойл” „бълха ги ухапала”. Последната година какви услуги направи държавата за тях – първо се пребори за дерогация за вноса на руски петрол, което обслужва „Лукойл”, оттам 1 милиард долара печалба годишно от разликата в цената на руския петрол и сорта Брент. Тези пари не се облагат още от държавата. Отделно с енергийните компенсации, които бяха за всички. „Лукойл” е най-големият потребител на електроенергия, така ги компенсираме още 200 милиона, защото цената на тока е скъпа”, каза Панев.

Глобата от 67 милиона е капка морето, защото според решението на КЗК става въпрос за сериозна злоупотреба с монополно положение, което би трябвало да води до глоба от 15% от оборота на компанията. В случая е 1,5% или 10 пъти по-малко”, смята Панев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    гошо
    имаш си хабер и ти,Лукойл толкова години са на отложен акциз друг е въпроса и колко схеми се правят там тоест купува търговеца гориво от базата им плаща го с акциза а Лукойл внася евентуално акциза след 6-9 месеца там са парите в акциза
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари