Владислав Панев: Не е нормално българската полиция жестоко да бие хора без причина

1
Логичен ход е оставката на министъра на вътрешните работи, смята зам.-председателят на ПГ на ПП–ДБ
Логичен ход е оставката на министъра на вътрешните работи, смята зам.-председателят на ПГ на ПП–ДБ Видео: NOVA

Логичен ход е оставката на министъра на вътрешните работи, смята зам.-председателят на ПГ на ПП–ДБ

Вероятно е имало предложения от различни партии за министри, но решенията са вземани от Мария Габриел и Николай Денков. Отхвърлени са доста кандидати. Калин Стоянов е експертна консенсусна фигура. Главният секретар на МВР не знаех как се казва преди да дойда тук. Не е нормално българската полиция жестоко да бие хора без причина. Логичен ход е оставката на министъра на вътрешните работи. Това каза зам.-председателят на ПГ на ПП–ДБ Владислав Панев за „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA.

Според него при раздробен парламент е нормално да се търсят нетипични мнозинства. "Правителството работи при трудни условия, доверието между партньорите не е на особено високо ниво. Резултатите са добри, например повишената перспектива пред кредитния ни рейтинг. Важно е реформите да се случват по-бързо, това ще бъде основание кабинетът да продължи да съществува в този си вариант. Иначе избори също ще са вариант", коментира той.

По думите му не би трябвало да има нови преговори преди ротацията, но това е теоретично възможно. "Не мисля, че трябва да има "златни кокошки", без които не може да съществува. При ротацията трябва да се види много внимателно кои министри какво са свършили. През 2024 г. ситуацията в Европа предполага по-висок дефицит. Максималният осигурителен доход ще бъде дискутиран. Според мен твърде честото му повишаване е проблем", заяви Панев.

Относно дерогацията той обясни, че държавата би трябвало да има капацитет да поеме ръководството на рафинерията. "Проблеми с доставките щеше да има, ако дерогацията бе отпаднала за три дни. 1 март е доста по-разумен срок".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари