Венко Сабрутев: Благодарение на дерогацията накарахме „Лукойл” да си върне бизнеса

0
Разумът надделя, коментира депутатът от ПП-ДБ
Разумът надделя, коментира депутатът от ПП-ДБ Видео: NOVA

Разумът надделя, коментира депутатът от ПП-ДБ

Отпадна безумната идея да се разглежда в парламента предсрочно прекратяване на дерогацията. Тя щеше да доведе до повишаване цените на горивата и на инфлацията. Това го казват няколко министерства и службите, които изготвиха доклади. В крайна сметка разумът надделя. Продължаваме в посоката на събиране на данъците за свръхпечалба. Благодарение на дерогацията накарахме „Лукойл” да си върне бизнеса в България”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в предаването „Денят на живо” по NOVA.

По думите му последните 12 г. „Лукойл” не са платили нито лев данък. „Ако Делян Добрев е прав, че „Лукойл” трябва да плати 3 млрд. лв. данък за тази година, за 12 г. назад са 36 млрд. Колко са 36 млрд. лева за нашата икономика”, коментира депутатът и прехвърли отговорността за това на бившите управляващи.

Лукойл” е структуроопределяща компания, тя ще си плаща данъците тук. Трябва да отучим една голяма компания да работи по непазарен начин", заяви той.

Дерогацията има смисъл, но тя не може да продължава вечно. През летния сезон сме ползвали най-ниската цена от цяла Европа”, категоричен бе Сабрутев.

Той разясни, че ако сега спешно отменим дерогацията за „Лукойл”, ще се получи дефицит на горива. Второто нещо е, че ще внасяме горива, което ще се отрази на цените не само в България, но и в региона. „Недопустимо е българските политици да правят подобни стъпки”, заяви той и припомни протестите от 2013-та година.

Относно ветото на президента върху Закона за енергетиката, с което се иска отлагане на либерализацията на пазара за ток, Сабрутев смята, че то няма да мине. „Това е поредната димка, която има за цел да плаши хората”, каза той и допълни, че активно се работи по създаване на енергийна стратегия за България.

„Произвежданата от тецовете електроенергия е 4 пъти по-скъпа, отколкото бита плаща”, заяви депутатът Венко Сабрутев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    писна ми
    от популистки лъжи! Ако Лукойл не си плаща, най простото нещо е да им запорирате сметките и да се мине през съд! Що не го правите бре?!? Ами щото няма в какво да ги обвините, затова, само „говорещите ви глави“ дрънчат по телевизиите! Нали кирчо и кокорчо рекоха, че на година кражбите са към 8 милиарда?!? Ами за 4 месеца трябваше да спрете 2,3 милиарда от кражби, къде са бре, лъжци?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари