Високи температури и валежи се очакват до края на април

0
През последната седмица на април времето ще поеме курс към стабилизиране
През последната седмица на април времето ще поеме курс към стабилизиране

През последната седмица на месеца времето ще поеме курс към стабилизиране

Почти цялата Светла седмица ще бъде белязана от преминаването над Балканите на обширна област с ниско атмосферно налягане.

От понеделник до сряда облачността ще е с минимални разкъсвания, а валежите - повсеместни. В отделни точки на страната, с по-голяма вероятност в Източна България, количеството дъжд ще достигне 50-60 литра на квадратен метър. Ще има условия за гръмотевични процеси с дребна градушка - в понеделник това важи за Югоизтока, информира NOVA.

Вятърът ще е от изток, като в понеделник поривите му ще са най-силни в Дунавската равнина. Температурите сутрин ще са между 5 и 10 градуса, следобед - от 13 до 18-20 в най-топлите райони.

От четвъртък до неделя в часовете преди обяд ще посрещаме слънцето, облачността ще е с разкъсвания. Валежите ще са по-активни в топлите часове следобед и вечерта. Ще са с локален характер, но отново в някои райони с пролетни гръмотевични бури, от които може да се очаква и дребна градушка. В четвъртък условия за по-мощни такива процеси ще има в Източна България, а от петък до неделя - в западната половина на страната. Към края на Светлата седмица температурите леко ще се повишат с градус два.

Снимка: NOVA

През последната седмица на април времето ще поеме курс към стабилизиране. В началото на този период се допуска преминаването на студен фронт около 25-26 април с гръмотевични процеси и локални следобедни валежи в Северна и Западна България. След това обаче повечето метеорологични модели прогнозират антициклон, с който дните ще са слънчеви и топли. Ако средиземноморските въздушни маси успеят да избутат студа достатъчно на север, има вероятност краят на април да е с дневни температури над 25 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари