ВиК - Русе излива водата директно в канала

8

Воден цикъл: Водата от противопожарен кран се излива директно в отводнителна шахта

Инженерното чудо на ВиК - Русе се намира на улица "Филип Тотю", която е разкопана изцяло и зарязана от работниците на водното дружество.

Водата се излива в канала от няколко дни, а наоколо няма нито един работник. Машините са паркирани до улицата и не се извършва абсолютно никаква дейност. Ако това е някаква "технологична процедура", колко вода трябва да се излее в канала и кой ще плати "загубите" на ВиК?

Улицата се намира в широкия център на Русе и е тотално разорана. Траповете са през няколко метра, а запрашването е покрило паркираните в района автомобили с дебел слой пепел. А какво дишат живущите в района е съвсем друг въпрос. Експертите на РИОСВ не са обелили и думичка за запрашаването на въздуха от масовите разкопки в града.

Докато държавата "усвоява" милиони европейски средства, русенци ежедневно си трошат автомобилите и дишат още по-мръсен въздух.

На всичкото отгоре ще ни вдигнат цената на водата, а загубите ще си ги платим като бонус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Бубака
    Каква е тази новина бре, какво ВиК? Я ги вижте тези трошки, стоят забравени там, подпрени с разни павета чакат Общината да си ги прибере, че да не пречат на хората.
  • 15
    5
    Гост
    Спокойно момчета! В този град има към 125 хил плащачи, които ще плащат без да питат. Е, част от тях са електорат и не им се търси сметка, но кой ти пита и за тях.
  • 8
    4
    Който разбрал, разбрал
    Това е промивка на нов водопровод след като е свързан към мрежата на Водоснабдителното дружество. Има снимка с техника и машини на изпълнителя. Тръбите докато се положат в изкопа на улицата са частично запрашени. Промивката се прави с вода за да се самопочистят и промият тръбите. Това е водопровод с вода за пиене, не е за напояване. Преди въвеждането на една инсталация в експлоатация се извършват мероприятията които са описани в проекта.
  • 10
    3
    Ммм
    ВиК Русе са абсолютни некадърници. От къде са се събрали толкова малоумни хора не знам. 99% от тях сигурно и трети клас не са завършили. Като гледам как мажат(асфалтират) до февруари месец и помен няма да има от асфалта. 5 см асфалт и под него кал и ситни камъчета. И месец няма да е минал и всичко ще пропадне
  • 5
    2
    QCHECK
    Григоре... пусни си звука бе, селяк, няма какво да питаш, тече ли или не тече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари