ВиК - Русе: До 15 април ще приключат ремонтите в центъра на града

1
Работата по Водния цикъл в района на Централна гара и по някои малки улички в централна градска част би трябвало да приключи  до средата на юни
Работата по Водния цикъл в района на Централна гара и по някои малки улички в централна градска част би трябвало да приключи до средата на юни Снимка: Dunavmost / Архив

Работата по Водния цикъл в района на Централна гара и по някои малки улички в централна градска част би трябвало да приключи до средата на юни

"До 15 април трябва да бъдат приключени дейностите по водния проект в централната градска част на Русе", съобщи пред общинските съветници ръководителят на Производствено-техническия отдел във ВиК-Русе Драгомир Друмев. Той даде информация как върви реализацията на проекта по отделните му етапи, предаде Русе Медиа.

Канализацията за кварталите „Средна Кула“ и „Долапите“ е приключена, като е минала приемателна комисия. Вече е започнал да тече едногодишният период за отстраняване на дефекти по мрежа, улични настилки, тротоари, като през последните две седмици е работено по отстраняването на такива дефекти. Преминала е приемателна комисия и за етапа за реконструкция и подмяна на съществуващи довеждащи водопроводи от ПС II Подем до ПС III Подем, където има разрешение за ползване и тече едногодишният гаранционен период.

"В момента се работи по централна градска част, като напредъкът е голям", отчете Драгомир Друмев. Последно са започнали дейностите по улица “Стефан Стамболов“, но останалите ще бъдат приключени до 15 април. По някои от улиците се правят съвместни проверки с Община Русе във връзка с асфалтирането.

По отношение на смесената канализационна мрежа и съоръжения и задържателен резервоар под булевард „Христо Ботев“, остава да се работи само в отсечката по булевард „Цар Освободител“ от улица „Шипка“ до кръговото кръстовище.

Най-късно е започнала реализацията по етап 2, където основно се работи по булевард „Гоце Делчев“, в района на Централна гара и по някои малки улички в централна градска част. За етап 2 най-оптимистичните прогнози са да приключи в средата на юни.

Темата с водния проект бе коментирана и от кмета Пенчо Милков, който заяви, че качеството на дейностите не е добро и затова изпълнителите преасфалтират за тяхна сметка, след упорити настоявания от страна на общината. Съставени са и много актове за запрашаване на околната среда.

Кметът разясни, че временната организация на движението се прави от екипа на фирмата изпълнител и се съгласува се с Пътна полиция, преди да получи разрешение от общината. „Ако бавим разрешението, се бави целият проект. Ще направим среща с КАТ, защото те съгласуват организацията, и ще искаме да се слагат знаци много преди въвеждането на организацията, за да не се налага да се кара назад или в насрещното. Всяко нещо, което счетем, че не отговаря на изискванията и не е възстановено както е било, го внасяме в съда“, заяви Пенчо Милков.

Той обърна внимание на замазаните при асфалтирането шахти и настоя да не се чака едногодишния период за отстраняване на дефекта, а да се действа веднага. В момента общинските служители не могат да извадят капаците и да почистят шахтите, което при едни силни дъждове ще доведе отново до наводнени улици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    вик
    Вик Ремонта на Волов планиран за 2 месеца , извършен за 5 месеца. Смятай кви некадърници прости работят там
  • 5
    4
    Българин
    Няма да приключите скоро защото сте некомпетентни и некадърни. И мързеливи.
  • 13
    3
    след 15 април ще започнат...
    след 15 април ще започнат ремонтите на ремонта
  • 8
    2
    daskal
    Това да го видя - няма да повярвам!
  • 11
    1
    Локум за балъци
    Стига сте лъгали. Няма да приключите и до Септември.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари