Вигенин: Евросредствата изтичат към близките до властта

2
За твърдението, че сме получили 200 млн. евро повече за най-изостаналите райони, Вигенин уточни, че Словения е успяла да договори почти два пъти повече - 350 млн. евро, а една относително съотносима като население държава като Чехия - осем пъти повече по същото перо
За твърдението, че сме получили 200 млн. евро повече за най-изостаналите райони, Вигенин уточни, че Словения е успяла да договори почти два пъти повече - 350 млн. евро, а една относително съотносима като население държава като Чехия - осем пъти повече по същото перо Снимка: БГНЕС

"Нека българските граждани не остават с впечатление, че министър-председателят се е върнал с едни близо 29 млрд. евро от Брюксел. Това са средства, на които България има право, но дали ще се възползва и как ще се възползва е въпрос на адекватно управление на този процес"

Това коментира заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин на пресконференция в централата на БСП, съобщава БНР 

Поводът е постигнатото споразумение от европейските лидери по бюджетната рамка на ЕС и по фонда за възстановяване след пандемията от Covid-19. Вигенин допълни, че у нас фокусът е върху усвояването на средствата, без значение какъв точно резултат се постига.

"Една голяма част от средствата изтичат към олигархията, към близките до властта фирми и не могат да стигнат до хората", посочи той.

"Действително получаваме един милиард повече за кохезионна политика, но това не е успех, а оценка за степента на изостаналост на българската икономика", коментира евродепутатът от левицата Петър Витанов. 

За твърдението, че сме получили 200 млн. евро повече за най-изостаналите райони, той уточни, че Словения е успяла да договори почти два пъти повече - 350 млн. евро, а една относително съотносима като население държава като Чехия - осем пъти повече по същото перо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари