Велосипедист от Русе загина на пътя Вардим - Новград

0
Мъжът е загинал на място
Мъжът е загинал на място Снимка: БГНЕС

Мъжът е загинал на място

71-годишен велосипедист е загинал при произшествие на пътя между селата Вардим и Новград.

Инцидентът е станал в понеделник, около 19:30 ч. По първоначална информация товарен автомобил, с прикачено полуремарке, управляван от 43-годишен от село Любен Каравелово, движещ се от Свищов към Русе, е блъснал движещият се в същата посока велосипедист, без документи за самоличност, който е починал на място. В последствие е установено, че той е на 71 години от Русе, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Велосипедистът е бил без поставена каска. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    фафааф
    криволичат по завой без видимост ,дет минават камиони + ремаркета , всеки сам си преценя се пак
  • 1
    5
    До 4: така е най-вероятно.
    Аз по презумция приех, че дядото е бил от селата наоколо. Хубаво е бил от Русе, но едва ли е живял тук и да е тръгнал по онзи край единствено на велосипед. Преходът наистина би бил изморителен дори за млад човек, какво остава за такъв на неговите години...
  • 6
    4
    321
    Ами в действителност 85 км / Свищов - Русе / са си доста за дядо на 71 г с колело...Още повече, че терена от Свищов до Русе съвсем не е равен, а има доста баири! Но, никъде не е казано, къде е отивал дядото...може да е само от Вардим до Нов град..а, там си е съвсем равно и е ОК да тръгне с колело?
  • 7
    3
    До 2
    Асане, разстоянието в действителност не е толкова голямо за велосипед. В Германия на почти всеки главен път имаш алтернативен такъв, изграден единствено за двуколесни немоторни превозни средства, а там дистанциите са доста по-големи сравнено с нашата скромна по територия България. За съжаление тук такава инфраструктура никога няма да бъде изградена, а пътуването по главните пътища с колелета е равносилно на самоубийство, видно и от тази новина. Лека му пръст на човека, но в случая жалко и за шофьора, понеже и неговия живот вече няма да е същият.
  • -1
    2
    Асан
    Дъртия от Русе до Вардим на велосипед ? :))) 🤣🇹🇷
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари