Вечерен кабинет за ваксинация отварят за два дни в УМБАЛ "Канев"

0
Имунизационният кабинет ще функционира през двата дни от 18.00 ч. до 23.00 ч.
Имунизационният кабинет ще функционира през двата дни от 18.00 ч. до 23.00 ч.

„Зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Университетска болница „Канев“ ще бъде отворен днес и в петък.

Това стана ясно от проведена среща между областния управител Борислав Българинов и директорите на лечебните заведения в региона.

Имунизационният кабинет ще функционира през двата дни от 18.00 ч. до 23.00 ч., като от болницата апелират за предварително записване на следния телефонен номер: 0879 007 627. Целта е по този начин да бъдат предвидени необходимите количества ваксини. Разбира се няма да се връщат и хора, които не са се записали. Осигурени са достатъчно ваксини, като всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна. Прилаганите препарати ще бъдат основно на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

Припомняме, че такъв кабинет функционира и в болницата в Бяла. За момента той работи всеки ден, включително събота и неделя също с работно време от 18.00 ч. до 23.00 ч.

По думите на областния управител Борислав Българинов именно ваксинацията е най-сигурният начин за справяне с епидемията от коронавирус. Ще се работи и за ускоряване на ваксинацията при трудно подвижните хора, както и сред малцинствените групи.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 32722 имунизации, като при 13012 души имунизационният процес е напълно завършен. 143 души са получили първа доза от някоя от ваксините през последните 24 часа.

По време на срещата бяха обсъдени и други въпроси, касаещи здравния сектор в региона. През юни Борислав Българинов най-вероятно ще се срещне и с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

На срещата присъстваха още заместник областните управител Свилен Иванов и Валентин Колев, както и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари