Къде можете да се ваксинирате без предварително записване в Русенско?

1
Три „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще бъдат отворени тази седмица
Три „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще бъдат отворени тази седмица

Три „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще работят през тази седмица в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Лечебните заведения, където ще се извършва ваксинация без предварително записване на час са МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла, Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2 на ул. „Рига“ 35. В беленската болница ваксинации ще се правят от 12.00 до 18.00 часа, а в двата пункта в Русе – 08.30 до 16.30 часа.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“, като в Тубдиспансера отпада досегашната необходимост от предварително записване на час за имунизация с ваксина различна от тази на „Пфайзер“. Там всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните понеделник, сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен във вторник и четвъртък.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

Мобилният имунизационен екип на беленската болница също ще продължи да работи през следващата седмица, като целта е да се обхванат по-голямата част от населените места в Бяла, Борово и Две могили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Варварските времена, в които се правеха колбаси от животни, вече минаха!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари