Вече ще може да пишем с почерка на Айнщайн

0

Нов шрифт ще ни позволява да пишем с почерка на гениалния физик Алберт Айнщайн, пише Live Science, цитирана от агенция "Фокус".

Шрифтът „Алберт Айнщайн“ е базиран на стотици букви, написани от самия Айнщайн, казват създателите му. Представянето на проекта съвпада със 100-годишнината на Общата теория на относителността. Чрез онлайн платформата за финансиране Kickstarter инициативата вече е събрала над 7000 долара, като крайната цел е 15 000 долара.

Айнщайн е имал впечатляващ почерк.

„Уравненията на Айнщайн са били красиви, затова изглежда логично и изписването им да е такова“, казва Фил Маршал, астрофизик в Станфордския университет в Калифорния.

Проектът „Шрифт Алберт Айнщайн“ е съвместна работа на печатаря Хералд Гайслер и бившата танцьорка Лиз Уотърхауз. През 2009 г. Уотърхауз вижда ръкописни думи, принтирани върху салфетка, докато е в германския град Франкфурт. Тя пита Гайслер дали може да създаде такъв шрифт. По-късно те решават да разработят шрифтове, базирани на почерка на иновативни мислители, се посочва на страницата на проекта в Kickstarter.

При писането на ръка буквите не винаги изглеждат еднакво. За да може шрифтът „Алберт Айнщайн“ да изглежда по-естествено, Гайслер е създал няколко варианта на всяка буква и метод, който ги комбинира по различни начини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари