"Възраждане": "Зеленият сертификат" дава отрицателен резултат

2
Цончо Ганев е категоричен, че зеленият сертификат е противоконституционен
Цончо Ганев е категоричен, че зеленият сертификат е противоконституционен Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

"Възраждане" атакува "зеления сертификат" в Конституционния съд с помощта на ГЕРБ и "Има такъв народ"

"Очакваме комисията, която е към министър-председателя, да заработи реално. Предполагам, че това ще се случи в понеделник. И се надявам в най-кратки срокове да вземе становище, да даде препоръка за отмяна на тези мерки, които доказано не работят не само в България, но и по целия свят. Кирил Петков и неговото правителство, заедно с неговите коалиционни партньори, следват политиката на ГЕРБ. Сутрин едно решение, на обяд го отменяме, вечерта вече имаме трето решение", каза зам.-председателят на парламента и депутат от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на Bulgaria ON AIR

Депутатът от "Възраждане" припомни, че проф. Радка Аргирова препоръча "зеленият сертификат" да отпадне през март.

"В цял свят мерките са в пъти по-строги, имаме 80-90% ваксинирано население, а в същото време имаме апокалиптични ситуации в здравните системи на тези държави, които са в много по-добро финансово състояние. "Зеленият сертификат" дава отрицателен резултат. Факт е, че има деца, които не ходят на училище, защото родителите им не искат малките да бъдат тествани", допълни Ганев 

Зам.-председателят на парламента припомни, че КС се произнесе и преди година по повод акта, с който Кирил Петков беше назначен от президента Румен Радев.

"Не готвим никакви щурмове, но сме изразители на мнението на хората в България. Над 80% не само отказват да се ваксинират, но и отказват да имат каквото и да било общо, свързано със "зеления сертификат". Една част от тези, които имат "зелен сертификат", е плод на това, че са били принудени да си го купят. Ваксинирането трябва да е доброволен акт, а не принудителен", подчерта Цончо Ганев.

Той е категоричен, че "зеленият сертификат" е противоконституционен.

"Това, което се случва в момента, е пълен абсурд. Това РЗИ е под ролята на рекетьорски орган. Само преди ден нашата група поиска оставката на здравния министър заради безобразията отново със "зеления сертификат". Жената, която загина по такъв начин във Враца, е защото протоколът за "зеления сертификат" е точно такъв - никой да не се допуска в Спешното без да отговори на 15 въпроса и без да бъде тестван", възмути се Ганев.

Относно законодателните промени той посочи, че са направили предложение, с което вече да може ВСС да бъде избиран от хората, които са в съдебната система. И настояват ДДС-то за малките хранителни продукти от потребителската кошница да отпаднат, както и ДДС-то върху лекарствата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Eeeem
    То и Възраждане е създаден за да събира вота на малоумниците и коцето от това печели и то хич не малко.
  • 4
    1
    СЗО и чифутите
    Зеленият сертификат е създаден, за да кара хората да се ваксинират , а някои от това печелят и то много!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари