Цончо Ганев: Не смятам, че това правителство може да гарантира честни избори

0
Бойко Борисов е вменил на Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър, заяви заместник - председателят на "Възраждане"
Бойко Борисов е вменил на Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър, заяви заместник - председателят на "Възраждане" Снимка: ПП "Възраждане"

Бойко Борисов е вменил на Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър, заяви заместник - председателят на "Възраждане"

"Не смятам, че това правителство може да гарантира честни избори."

Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Цончо Ганев - заместник - председател на "Възраждане".

На въпрос как ще коментира предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър, Ганев заяви:

"По-скоро Бойко Борисов му е вменил и тези задължения. Борисов и Пеевски това е правителството, с бледо участие на ПП и ДБ с няколко министри, разбира се, има и един на президента. Четири човека, лично избрани от Петков и Денков, са министри."

"Главчев може само да иска да променя нещо, но без подписа на президента не може да променя нищо", подчерта зам.-председателят на "Възраждане".

"Като опозиция инициирахме искане за сваляне на правителството. Убедихме БСП и ИТН да се включат. Интересно е, че ПП-ДБ по всички студиа обясняват, че те са опозиция и искат това правителство да не е в този вариант, защото е прекалено близко до ДПС и ГЕРБ. В същото време не се подписват и не искат да свалят правителството. За пореден път показаха истинското им лице, те са малкият партньор на ДПС и на ГЕРБ", допълни той.

Цончо Ганев подчерта, че от "Възраждане" многократно са предупреждавали за предстоящата конституционна криза.

"От първия ден, в който падна правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ видяхме, че ние сме на прага на конституционна криза. Нещо, за което нашите юристи ги предупреждаваха още, когато се променяше Конституцията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари