Костадин Костадинов за проверката на РЗИ: Няма да плащам на рекетьори

2
"Възраждане" ще обжалва "зеления сертификат" пред КС
"Възраждане" ще обжалва "зеления сертификат" пред КС Снимка: КРОСС

"Възраждане" отговоря на проверката на РЗИ с жалба до Конституционния съд

"Възраждане" внася жалба в Конституционния съд срещу зеления сертификат. Това съобщи председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание, предаде КРОСС. Според него документът трябва да бъде премахнат.

"С приетото в НС ни се даде възможност да атакуваме зеления сертификат и смятаме, че той трябва да бъде премахнат за всички граждани. Като изключим една или друга партия, навсякъде имаше хора, които казаха, че, ако зависи от тях, биха подписали за сезиране на КС. Имаме подписите и сезираме КС и ще внесем сега, след брифинга, нашата жалба в КС. В тази практика зеленият сертификат намери оборване в други държави и дори започнаха да я премахват държави, които са я въвели. Той е доказано противоконституционен", заяви Костадинов пред медиите.

"Надяваме се КС да вземе решение и това да бъде в полза на всички граждани", допълни той. Той поясни, че от "Възраждане" са събрали 48 подписа, което е минимумът за внасяне на конституционна жалба. Тя е подкрепена още от ИТН и ГЕРБ.

"Съветничката на Кирил Петков проф. Радка Аргирова заяви, че през март зеленият сертификат може да падне и всъщност тя е човекът, който определя мнението на Петков по тези въпроси", каза още лидерът на Възраждане. По думите му, държавата има много по-сериозни проблеми "от това, с което се занимаваме".

На въпрос дали ще си плати глобата, наложена му от СРЗИ, той беше категоричен, че няма да плаща рекет на рекетьори.

"Скандално беше влизането им залата и те стояха много интимно един до друг. Дори да ни глобят, ние ще обжалваме. Не плащайте рекет на рекетьорите, които носят държавни инсигни и регали", заяви Костадинов. Той е категоричен, че дори и да има глоби, ще ги обжалват в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари