"Възраждане" предложи Цвета Рангелова за конституционен съд

1
Те е юрист по образование, била е депутат
Те е юрист по образование, била е депутат Снимка: Цвета Рангелова / Facebook

Те е юрист по образование, била е депутат

Възраждане“ предлага Цвета Рангелова за съдия в Конституционния съд на Република България. Кандидатурата ѝ е внесена днес от председателя на парламентарната група на "Възраждане" Костадин Костадинов и е публикувана на интернет страницата на Народното събрание.

Цвета Рангелова е юрист по образование, народен представител в 48-ото и в 49-ото Народно събрание. Родена е във Видин, където завършва средното си образование. През 2000 г. завършва право и придобива магистърска степен в Юридическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски" в Благоевград, става известно от биографията ѝ, публикувана на сайта на парламента, пише БТА.

Притежаваният от госпожа Рангелова юридически стаж е придобит единствено в качеството ѝ на адвокат, първоначално вписана като такава през 2002 г. в Адвокатска колегия-Кюстендил, а от 2004 г. като адвокат в Адвокатска колегия-Благоевград, посочва Костадин Костадинов в предложението си. Доказателство за добрата репутация и доверие, с които се ползва сред колегите си госпожа Рангелова, е и обстоятелството, че същата нееднократно е била избирана в органите за управление на адвокатурата, както и че често е сред избраните делегати за ежегодно провежданите общи събрания на адвокатите в страната, отбелязва той.

Нейната подготовка като отличен юрист, дипломатичност, морал, независимост и обективност, съчетана с умението твърдо да отстоява обществени каузи са ѝ и завоювали авторитет не само в юридическите среди, но и сред обществеността, заявява лидерът на „Възраждане“. Той посочва, че както в Комисията по правни въпроси, сред колегите си юристи, така и в пленарната зала Цвета Рангелова нееднократно е показвала не само експертиза, но и че може да носи отговорност, умее да работи в екип, намира разрешение в трудни и деликатни ситуации. Костадинов отбелязва още, че с работата си неведнъж е показвала висок професионализъм и знания.

Притежаваните от госпожа Рангелова високи нравствени и професионални качества, съчетани с доброто познаване на националното и европейското законодателство, както и с желанието ѝ непрекъснато да повишава квалификацията си, за да бъде подготвена за компетентното, ефективно и справедливо правно регулиране в обществените отношения, имат важно значение за работата на Конституционния съд, смята Костадинов.

Вчера от "Продължаваме промяната-Демократична България" съобщиха, че Борислав Белазелков ще бъде номинацията им за конституционен съдия. Номинацията на ГЕРБ за Конституционния съд е Десислава Атанасова, обяви по-рано днес лидерът на партията Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари